Resepi Apam Tepung Beras
Apam tepung beras
Oleh:Nurmas Mashan
SUMBER Resepi dan Gambar : FB Resepi Kuih Muih Melayu
Blend 1 cawan nasi sejuk dengan 1 1/2 cawan air sehingga halus. Masukkan 2 cawan tepung beras, 2 sudu besar tepung gandum, 1 sudu teh yis mauripan dan 1 cawan gula pasir. Blend sehingga sebati. Masukkan ke dalam bekas dan perap selama 5 jam. Selepas 5 jam, masukkan 1 peket eno dan pewarna ikut suka. Biar seketika. Masuk ke dalam acuan dan kukus selama 25 minit. Boleh di makan bersama kelapa parut kukus jika suka
pssstttt...ini sebagai rujukan ahkak dimasa akan datang supaya tak perlu google lagi.
Tiada ulasan
sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...