Resepi Chicken Siew Mai
Chicken Siew Mai
Oleh:Marsha Mohamed
SUMBER Resepi dan Gambar : FB Buku Resepi
Bahan-bahan :
500g ayam, dicincang
100g isi udang, dicincang
1 sudu besar tepung jagung
1 sudu kecil minyak bijan
1/2 sudu kecil serbuk lada putih
1 sudu kecil gula halus
1 sudu kecil kicap cair
1/2 sudu kecil garam (atau secukup rasa)
lobak di dadu kecil-kecil buat hiasan dia atas siew mai
*kulit wanton
Cara-cara
Gaulkan semua bahan-bahan kecuali yang bertanda *sehingga sebati.
Perap selama 30 minit.
Letak 1 sudu besar ayam yang telah diperap ke atas sekeping kulit wanton.
Rapatkan sekelilingnya dan letak lobak yg di dadu di atasnya. Ulang sampai habis..Kukus degan api besar selama 10-15 minit. Sedap dimakan panas-panas.
Selamat mencuba
NOTA KAKI serta TANGAN: Resepi ini diletak disini sebagai rujukan ahkak. Ahkak dah bagi KREDIT dari mana ahkak dapat resepi ni...
Oleh:Marsha Mohamed
SUMBER Resepi dan Gambar : FB Buku Resepi
Bahan-bahan :
500g ayam, dicincang
100g isi udang, dicincang
1 sudu besar tepung jagung
1 sudu kecil minyak bijan
1/2 sudu kecil serbuk lada putih
1 sudu kecil gula halus
1 sudu kecil kicap cair
1/2 sudu kecil garam (atau secukup rasa)
lobak di dadu kecil-kecil buat hiasan dia atas siew mai
*kulit wanton
Cara-cara
Gaulkan semua bahan-bahan kecuali yang bertanda *sehingga sebati.
Perap selama 30 minit.
Letak 1 sudu besar ayam yang telah diperap ke atas sekeping kulit wanton.
Rapatkan sekelilingnya dan letak lobak yg di dadu di atasnya. Ulang sampai habis..Kukus degan api besar selama 10-15 minit. Sedap dimakan panas-panas.
Selamat mencuba
NOTA KAKI serta TANGAN: Resepi ini diletak disini sebagai rujukan ahkak. Ahkak dah bagi KREDIT dari mana ahkak dapat resepi ni...
Tiada ulasan
sila beri respon dgn n3 ini, agar saya rasa dihargai
tenkiu atas kritikan+komen korank...